LUSEN SC 500

Ana Özellikler

  • Lusen® SC 500, içeriğinde bulunan Fluopyram ve Trifloxystrobin aktif maddeleri sayesinde, hastalık etmeninin yaşam döngüsünün her evresinde etki gösterir. Yalnızca bitkinin yüzeyinde koruma sağlamakla kalmaz, bitki dokuları içinde de koruyucu ve tedavi edici olarak kullanılabilecek bir karışımdır.
  • Fluopyram: Hem kontak hem de sistemik olarak çalışabilen, SDHI grubuna ait koruyucu ve tedavi edici özellikte bir fungisittir.
  • Trifloxystrobin: Hem kontak hem de mesostemik olarak çalışabilen,Strobilurin grubuna ait koruyucu ve tedavi edici özellikte bir fungisittir

Detaylı Tablo Bilgisi

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Antepfıstığı Antepfıstığında Karazenk Hastalığı (Pseudocercospora pistadna) 20 ml/100 L su 10 gün
Fındık Fındıkta Külleme Hastalığı (Erysiphe sp.) 20 ml/da 10 gün
Bağ* Bağ Küllemesi (Erysiphe necator) 20 ml/100 L su 14 gün
Kayısı Çiçek Monilyası (Monilinia laxa) 25 ml/100 L su 3 gün
Biber (sera) Patlıcangillerde Külleme [Leveillulaiaurica, Oidiumlycopersici, Odium neolycopersici] 20 ml/100 L su 3 gün
Domates (sera) Patlıcangillerde Külleme [Leveillulaiaurica, Oidium lycopersici, Odium neolycopersici] 20 ml/100 L su 3 gün

Aktif Madde ve Oranı

250 g/L Fluopyram + 250 g/L Trifloxystrobin

Ambalaj Çeşitleri

100 ML, 200 ML, 250 ML

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken ilaçlı su depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinasının kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

UYGULAMA MAKİNASININ TEMİZLİĞİ: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Antepfıstığında Karazenk Hastalığı:
1. ilaçlama: İlk enfeksiyonların başlamasından önce yapılması gerekmektedir. Bu ilaçlama, çiçek dökümünden sonra, döllenmeyi takiben meyvelerin buğday danesi büyüklüğüne ulaştığı devrede yapılmalıdır.
2. ilaçlama ve diğer ilaçlamalar: Kullanılan ilaçların etki süresi dikkate alınarak, enfeksiyon koşulları sona erinceye kadar ilaçlamalara devam edilir.

Fındıkta Külleme hastalığı: Erysiphe sp.’nin neden olduğu Külleme hastalığı bahçede ilk defa çıkıyorsa, belirtiler görülür görülmez uygulamaya başlanır. Daha önceki yıllarda hastalık görülmüş ise meyve (çotanak) bağlama döneminde uygulamaya başlanır. İklim koşulları ve ürünün etki süresi dikkate alınarak ikinci ve diğer uygulamalara hasada kadar devam edilir. Son uygulama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmelidir.

Bağda Bağ Küllemesi Hastalığı:
1. ilaçlama: Sürgünler 25-30 cm olduğunda (G devresi),
2. ilaçlama: Çiçeklenme öncesi çiçek tomurcukları ayrıldığında (H devresi),
3. ilaçlama: Çiçek taç yaprakları dökülüp koruklar küçük saçma tanesi iriliğinde olduğunda (J devresi),
4. ve diğer ilaçlamalar: Kullanılacak ilacın etki süresi, meteorolojik faktörler ve hastalığın seyri göz önünde bulundurularak tanelere ben düşme zamanına kadar (L-M devresi) devam etmelidir.

Kayısıda Çiçek Monilyası: 1. ilaçlama: Çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte), 2. ilaçlama: Tam çiçeklenmede (% 90-100 çiçekte) yapılır.

Biber (sera) Patlıcangillerde Külleme: Hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.
Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ilacın etkinlik süresine bağlı olarak ilaçlamaya 10-12 gün arayla devam edilmelidir.

Domates (sera) Patlıcangillerde Külleme: Hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ilacın etkinlik süresine bağlı olarak ilaçlamaya 10-12 gün arayla devam edilmelidir.