PREVICUR ENERGY SL 840

Ana Özellikler

  • Propamocarb-HCl ve Fosetyl-Al’in etkilerini birleştirerek arttıran ve hidrojen bağına dayanan yepyeni formülasyon teknolojisi ile geliştirilmiştir.
  • Tank karışımlarının aksine her iki aktif madde birbirleri ile tam olarak karışır. Bu sayede daha az ilaç ile daha yüksek etki sağlamak mümkün olur.
  • Yüksek sistemik aktivite sayesinde kökten alındığında bitkinin yeşil aksamına, yapraktan alındığında ise köklere ve yeni sürgünlere taşınarak hastalıklara karşı tam bir koruma sağlar.
  • Kök ve gelişimi teşvik edici etki sayesinde daha kuvvetli kökler ve daha sağlıklı bir yeşil aksama sahip olan bitkiler, hem hastalıklara karşı daha fazla direnç gösterebilmekte, hem de daha fazla ürün verebilmektedir.
  • Previcur Energy ürünlerin her döneminde güvenle kullanılabilir.
  • Çok yer engelleyici etki mekanizmasına sahip olan her iki aktif maddeye karşı hastalıkların bağışıklık geliştirme riskleri oldukça düşüktür.

Detaylı Tablo Bilgisi

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Domates (sera) Sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü (Pythium spp.) 4 ml / m2 mahlül
Tütün Çökerten (Pythium spp.) 4 ml / m2 mahlül
Biber

(sera)

Sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü (Pythium spp.) 4 ml / m2 mahlül
Hıyar (sera) Sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü (Pythium spp.) 4 ml / m2 mahlül
Hıyar (sera) Kabakgillerde Mildiyö

(Pseudoperonospora cubensis)

200 ml / 100 L su 3 gün
Domates (sera) Domates Mildiyösü (Phytophthoıa infestans) 200 ml / 100 L su 3 gün
Domates (tarla) Domates Mildiyösü (Phytophthoıa infestans) 200 ml / da 3 gün

Aktif Madde ve Oranı

530 g/l Propamocarb + 310 g/l Fosetyl

Ambalaj Çeşitleri

300 ML, 1 L

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

Damlama sisteminin kalibrasyonu: Damlama sisteminin kalibrasyonu için baştan ve sondan 3 meme 10 dakika çalıştırılarak debisi ölçülür. Sapma % 10’u geçmemelidir. Dekara verilecek BKÜ için gerekli su miktarı belirlenir.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Süzgeçli kova ile uygulama: Tohumlar ekildikten hemen sonra metrekareye 4 L karışım (mahlül) gelecek şekilde süzgeçli kova veya ilaçlama makinesi ile toprak yüzeyine uygulama yapılır. 2. uygulama birinci uygulamadan 10-14 gün sonra fideler çıkınca yapılmalıdır. Şaşırtma zamanının uzaması halinde diğer uygulamalar 7-10 gün arayla yapılmalıdır.

Domates Mildiyö: Uygulamaya çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Tütünde çökertene karşı: Uygulama kullanılacak yere bağlı olarak tohumlar ekilip kapak gübresiyle örtüldükten sonra ve fidelerin çıkışı tamamlandıktan sonra hastalık görüldüğünde uygulamalar 7-10 gün aralıklarla yapılır.

Kabakgillerde Mildiyö (Hıyar): İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesiyle başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. İlaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir.